Jaký dopad má korona virus na ekonomiku?
2020-02-04

Každý si asi pamatujete na to, jak to bylo s prasečí chřipkou pár let zpět. Vytvořený strach mezi lidmi a většina zemí na světě řešili katastrofické scénáře. Najednou se objevila společnost Roche farma s Tamiflu a Glaxo s Relenzou očkováním a vlády jednotlivých zemí pak povinně pro bezpečnost státu odebrali tyto látky za miliardy. Jen UK nakoupila vakcínu za 700mil USD a USA za 1.3mld USD. Naše vláda se také podílela na zisku této firmy nákupem vakcín, kterých bylo ve výsledku naočkováno do 10%. Člověk který v Roche tenkrát pracoval mluvil o tom, jak Roche vzrostl čistý zisk za pár měsíců o tuším 3mld USD.

Každá chřipková epidemie má dopad na trh a ten kdo ovládá strach v lidech, může na této transakci vydělat. Při udržení paniky, se povede v Číně uzavřít pár továren kvůli prevenci, třeba Apple s desítkami tisíc číňanů takto může přijít o miliardy USD na hodnotě svých akcií.

25.4.2003 byl izolován lidský koronavirus patentovým úřadem Spojených států, tj. Vláda Spojených států je tímto považována za objevitele (držitele patentu)…prý pro možnost léčby bronchitidy.O možnosti pandemie koronaviru informovala svět Univerzita Johnse Hopkinse, která provozuje už 4-té cvičení zástupců 15-ti zemí v simulaci, jak by se mělo postupovat v případě pandemie (už např. v květnu 2018 pod jménem Clade X) – říkají zde, že protilátky musí být distribuovány globálně, odhadli již i úmrtnost – 65 milionů lidí v rámci nákazy během 18-ti měsíců … účastníci onoho cvičení neřeší ani tak mrtvé, vzhledem k tomu, že na planetě žije 8 miliard lidí, ale zajímají je ekonomické důsledky a tvrdí, že pokud nebudou všichni ihned očkováni…pak očekávájí každý rok ztrátu 660 miliard dolarů…tímto považují předpokládanou pandemii za zdroj světové ekonomické krize… toto 4-té cvičení se odehrálo 18.10.2019 v New Yorku …takže to vypadá jako určité PROMO nynější epidemie, která se rozběhla naprosto ideálním způsobem, jelikož město WU ChAN leží v srdci Číny s 11 miliony obyvatel, kteří na svátek Nového lunárního roku 24. a 25.1.2020 cestovali do celé Číny, protože WU CHAN je plný přicestovavších dělníků. Proto splňuje toto místo naprosto ideální předpoklady pro rychlé, raketové rozšíření po celé Číně a z hlavních čínských center dále do světa.

Čeká nás výkupné v podobě obří vakcinace? Bill Gates předpověděl v květnu 2018, že to přijde brzo a z Číny, univerzita Johna Hopkinse prohlásila v půlce října 2019, že příští pandemie je nevyhnutná, a urychlí hospodářskou krizi. Patenty jsou ošetřeny, zvoleno správné místo, výtečně načasováno. Proti prasečí chřipce ČR v roce 2009 málem nakoupila 12 milionů vakcín od firmy Baxter. Ta si patent na vakcínu zaregistrovala rok před jejím vypuknutím. Virus si tehdy Baxter musel nejdříve odpracovat jeho rozesláním do 16 laboratoří světa, v podobě infikované vakcíny.

Opatrnost je však na místě, co kdyby se po všech předchozích pokusech Big Farmě nakonec vážně podařilo nemožné?

Aktuálně přes 20 000 potvrzených nakažených a přes 420 mrtvých.